Pallontallaajat.net
Valikko

Mikä on riittävästi tavaraa? -kurkistus rinkkaan!

“Pakkaan pienesti, sillä siirtymisen tulee olla myös mukavaa.

Helpohko liikkuminen on iso osa matkustamista.”

Pakkaamisen kannalta kokoonpanona kaksi aikuista ja kaksi lasta on vielä siedettävän rajoissa. Suoriudumme pitkistä reissuista kahdella kohtalaisen pienellä rinkalla. Mun omani on rakas, mutta rottien järsimä koeversiona ostettu Haglöfsin Vina 40l, Artulla on luottokaverina 55l Deuter (mallia joku bluubliblablöö). Näiden lisäksi meillä on yksi käsimatkareppu/päiväreppu ja Jaden oma minirinkka.
Mullahan on taipumusta pyrkiä olemaan jotenkin erikoinen vähän joka asiassa, niinpä olen tämänkin asian suhteen halunnut olla sellainen “semiextreme” pakkaaja, eli minimalisti.

Rinkat toimittaa usein matkasängyn tai mukavan penkin virkaa.

 

Minimalismi ei aivan toteutunut Trans-Siperian junamatkan aikana. Hyytävät pakkaset vaativat kasan toppavaatetta ja pitkät junamatkat kassillisen evästä.

Omalla tyylillä

Niinkuin ehkä me kaikki, meikäkin on lukenut tuhat ja yks vinkkiä pakkaamiseen. Miten, mihin, mitä, miksi. Siis olin tosi neuroottinen alkuaikoina. Meillä oli esimerkiksi jokaisen vaatteet omissa isoissa minigrippusseissa luteiden ja kosteuden takia. Nyt parit ludemajatalot ja homeitiöt nähneenä noi tiiviit varotoimet ovat historiaa. Syy on laiskuus, siinä se. Minusta systeemi oli kätevä, piti kaiken järjestyksessä ja eritoten pienessä tilassa, kun pussista sai rullattua ilmat veks.
Edelleen kamat on rinkkojen sisällä pusseissa, mutta pussit ovat luokkaa reiällinen aasialainen haperopussi. En enää stressaa siitäkään, onko vaatetta riittävästi. Jokaiselle tulee heitettyä noin neljä lyhyttä yläosaa ja yksi pitkähihainen. Artulla on saman verran shortseja, joista osa soveltuu myös uimiseen. Mulla on muutama sarong (maailman monikäyttöisin asia!) yhdet shortsit ja legginssit. Tytöillä on noin kolmet shortsit ja kahdet pitkälahkeiset housut. Kaikilla on lisäksi uikkarit ja alusvaatteita tarpeeseen, eli noin kuudet alusvaatteet ja yhdet sukat. Kenkien osalta homma pyritään pitämään simppelinä, eli jokaiselle sandaalit elämiseen ja lenkkarit siirtymiin ja vaelteluun.
Mukaan valikoituu vaatteet kuulemani vinkin perusteella: vain tummat ja kirjavat vaatteet. Niissä ei näy tahrat samalla tavalla kuin yksivärisissä ja niiden yhdistäminenkin on usein helppoa. Lisäksi pesula tai nyrkkipyykki ei saa niistä värejä pilalle yhtä helposti kuin vaikka valkoisesta paidasta.

Koko porukan vaatteet pesulanpuhtaina.

 

Kosmetiikkaa on aina ihan järjetön määrä, mutta kuitenkin kaikki on käytössä. Bjuutibox sisältää: shampoo, hoitoaine, hiusharja, ponnareita, hammastahnat ja -harjat, dödö, sheiveri, tukanleikkuukone, hyttysöljy, himalajarasva, talkki, huulirasva, topsipuikkoja, usein pieni aurinkovoide ja lisäksi vessapaperia ja kosteuspyyhkeitä. Aavaa varten on toistaiseksi ollut mukana myös vaippoja. Pyyhkeet olemme korvanneet pienillä matkapyyhkeillä, jotka toimivat rantsussa, päiväretkillä ja surkeemmissa majataloissa, joissa ei ole asiakaspyyhkeitä tarjolla. Nää kuivuvat myös tosi nopeasti!

Tyylinäytteessä siirtymää kamojen kanssa Kiinan Kunmingissa.

Lääkkeitä ja elektroniikkaa

Lääkkeitä on lasten ja aikuisten tulehduskipulääkkeet, kuumemittari, laastareita, käsidesi ja yleensä yhdet antibiootit, jos olemme jossain hornan tuutissa pitkiä aikoja. Muuten emme kantele näitä turhaan mukana vaan haemme tarpeen vaatiessa apteekista.
Elektroniikka vie tilallisesti ja kilollisesti paljon kapasiteettia. Mukana on kaksi kännyä, pieni läppäri piuhoineen, tabletti, actionkamera kaikkine miljoonine lisähärveleineen, kolme laturia, kovalevy ja kaiuttimet. ‘Tämä määrä on ihan järjetön! Viime reissua varten oli hankittu myös tuliterä Olympus OMD EM10 mark2-järkkäri, mutta sähläsin pakkausvaiheessa liikaa ja hukkasin siitä laturin. Kameran jätin kotiin ja laturin löysin Siperiassa ollessamme rinkan sivutaskusta. Että näin se pakkaaminen usein etenee.
Kun mukaan tuli sukeltaminen, pitää kantamuksiin mahtua vähintään ne tärkeimmät henkilökohtaiset vehkeet, eli omat sukellustietokoneet, maskit ja snorkkeli.
“No mulla on semmonen pinkki rinkka jossa on ainakin leluja, vihkoja ja simpukoita. Mulla on vaaleenpunaset snorkkelit ja neki on siellä rinkassa”
-Jade 5v

Rinkoissa roikkuu milloin mitäkin. Kuten vaikkapa tyttöjen kypärät.

Loput irtoromppeet, kuten passit, lompakot ja kantoreppu lapsia varten säilyy käsimatkarepussa tai käytössä. Lisäksi siellä lojuu muuta sälää, aurinkolaseja, keksejä ja pari kirjaa tilaa viemässä.
Olen itseasiassa äärimmäisen järjestelmällinen ja vaikka pakkausvaiheessa kurkin kaaoksen keskeltä, mulla on silti langat tiukasti käsissä ja toimin mielestäni tosi suunnitelmallisesti. Muiden ärsytykseen saakka siis organisoin ja muokkaan listaa pakattavista asioista. Pakkaaminen on tosi raastavaa puuhaa, mutta asenteella ja positiivisella matkahypellä siitä selviää!
 
Mitä ilman sinä et matkusta?
Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa illusia 13/09/2017 23:34

  Kunnioitettavan pienillä rinkoilla pystyy nelihenkinen perhe matkaamaan! Lämpimissä kohteissa riittääkin usein pelkät käsimatkatavarat, kun vaatteet ovat keveitä ja niitä pystyy pyykkäämään ja kuivaamaan. Eniten mietintää aiheuttaakin kylmä tai sateinen sää. Jos majapaikassa ei ole parveketta tai pihaa käytettävissä, pyykin kuivatus on ongelma. Kun yksin reissaa, on helppo tietää, mitä pakata mukaan ja mikä on turhaa. Kaupunkilomille riittääkin lentolaukku ja reppu päiväkävelyjä varten. Tässä minun pakkauslistani keväiseltä 40 päivän Espanjan reissulta.
  http://illusiafinland.blogspot.de/2017/05/yhta-puolikasta-caminoa-viisaampi.html

  • Vastaa kitigo 14/09/2017 00:25

   Kiitos kommentista 🙂 Tämä on tietysti sellainen ydinpakkauslista, jota pitää mukauttaa vähän ilmaston mukaan. Huomion arvoista on, että eniten tilaa menee ihan muuhun kuin niihin vaatteisiin! Onneksi esim kylmässä maassa lämpökerrastot ja ulkovaatteet kulkevat sujuvasti päälle puettuina!

 • Vastaa Jonna 31/10/2017 10:56

  Täällä toinen minimalistipakkaaja. Itselleni uusin ahaa elämys on liittynyt kosmetiikkaan. Eli shampoo ja hoitoaine paloina! Huomattavan kevyempiä, eikä vuoda. Mies pesee hiuksensa ja suihkuttelee aidolla marseillesaippualla, joten hänen saippuansa toimii myös pyykinpesussa. Olemme joulukuussa lähdössä Aasiaan, joten silloin on näiden tuotteiden tulikoe 😀

  • Vastaa kitigo 31/10/2017 11:25

   Hei niinpä! Palashampoo on tän vuoden paras oivallus myös mulle. Harmi etten ollut edellistä reissua varten vielä “valmis” kokeilemaan, mutta ajattelin tilata nyt tulevaa matkaa varten testiin. Nämähän ovat siitäkin hyviä, että ei tarvitse miettiä nesterajoituksia jos lentää pelkällä käsimatkatavaralla. Kuulisin mieluusti teidän kokemuksia noista palapesuaineista reissunpäältä! Ja siis, tiesinkohän edes että hoitoainettakin saa palana

 • Vastaa Jonna 31/10/2017 23:27

  Joo mä voin sit kertoa kokemuksia vaikka facen kautta. Ostin itseasiassa kahden eri valmistajan palashampoota (Lush ja Famo), joita testaan nyt kotona ennen reissua. Molemmat ovat kerran kokeilun jälkeen pesseet hyvin, Lush on vain tuoksultaan voimakas ja ehkä mun mieleen vähän outo. Famo ehkä itselle paremmin sopiva.

  Samoin hoitsikka on Famolta, vaikuttaa toimivan hyvin mitä äsken sillä suihkuttelin. Jatkan kotitestailua varmaan viikon verran ettei tuu heti yllätystä reissussa.

  • Vastaa kitigo 04/11/2017 19:47

   Hyviä vinkkejä, kiitos! Ja kivaa reissunodottelua 🙂

  Jätä vastaus