Pallontallaajat.net
Valikko

Ensikosketus Fidziin

Olen miettinyt ja mietteitä on riittänyt. Saavuttuamme aamulennon jälkeen Nadiin kolmen kitaraa soittavan bula-miehen säestyksellä, olimme hyvin hämillämme. Vettä tuli saavista kaatamalla ja lentokenttäkuljetusta ei kuulunut. Tietysti olimme perehtyneet jossain määrin tapoihin kuten aina ja faktatietojen seassa monesti törmänneet termiin “fijitime”. Fidzin aikatauluun ei kuitenkaan voi asennoitua tarpeeksi etukäteen.

Meille täsmällisyyden kehtoon tuudittautuneille suomalaisille tämä alku on ollut hieman liikaa. Kukaan tai mikään ei noudata asettamiaan lupauksia eikä sen enempää kellonaikoja. Kyydit, aamupala, pyykit, kaikki tulevat ja menevät miten sattuu huvittamaan. Eilen odotimme pöperöitämme kaksi tuntia. Ylikin.

Kärsimme muutaman päivän ajan myös trooppisesta sykloonista, jolloin vesisade iski raipanlailla päälle ja meri raivosi holtittomana. Veneessä kaksi australialaista oksenteli pitkin kokolattiamattoa huutaen väliin epätoivoisia anteeksipyyntöjä. Tuolloin ei Fidzin eksotiikka purrut. Oksennus sen sijaan haisi ja ainoastaan harras toive eli kapteenin meritaidoista.

Kaikki myrskyt siirtyvät joskus sivuun ja niin tämäkin. Kun heräsimme Mana islandilta auringon hellään syleilyyn, koko paratiisi sai ansaitsemansa hunnun yllensä.

20160105_090836

Fijitime ei ole vieläkään täysin istunut päähämme, ja muutamia ärräpäitä saattaa päästä kaikesta suvaitsevaisuudestamme huolimatta. Ymmärtänette kun roskiksemme tulvivat lattioille ja pestyt pyykkimme tuodaan puoli kaksi toista yöllä pimeään majaamme tömäköiden koputusten kera, vain jotta rouva saisi rahansa heti eikä huomenna. Upea luonto ja tyhjät paratiisirannat antavat paljon anteeksi ja Fidzi on ehdottomasti ylenpalttinen lomailukohde.

Tärkein huomioni on se, että Fidzi tosiasiassa on kehitysmaa, ja vaikka eläminen on hintavaa ei se tarkoita korkeaa elintasoa luksusresorttien ulkopuolella. Asumme nyt kylässä jossa arkinen tekeminen on läsnä ja lupaan, että ilmapiiri ei ole länsimaisista kotkotuksista kuullutkaan. Vaikka paratiiseissa tuppaa aina olemaan käärmeitä, on meidän fijitimekäärmeemme sen verran harmiton rantamato, että majesteettinen maisema ja lämmin kirkas merivesi sulattaa kaikki kummastukset onnelliseksi hammasrivistöksi.

20160106_201405

Herra A paljasti sukelluksiltaan vedenalaisesta elämästä, että kilpikonnia, haita ja paljon muuta on tavattavissa vain lyhyen venematkan päässä. Snorklaten voi jo löytää upeaa korallia, kaloja ja meritähtiä.

Toivottavasti Suomen kiristyvä pakkassää saa meiltä pienen, mutta sitäkin rakkaamman tuulahdusen raikasta lämmintä meri-ilmaa ja simpukoiden kuvia!

Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus