Pallontallaajat.net
Valikko

Kuala Lumpur kahdessa päivässä

Oman ensikosketuksen tähän kaupunkiin koimme noin vuosi sitten, kun käynnistimme silloisen vuosittaisen rebareissumme tuolta Malesian miljoonakaupungista. Nyt tulimmekin parin päivän visiitille uusin silmin, sillä pakolliset nähtävyydet oli jo koluttu.

Screenshot_2015-12-09-22-30-40~2

Näkymä Timesquarelle.

Salamasävytteinen lentomme laskeutui ilta-aikaan halpisterminaali KLIA2:seen. Nappasimme terminaalin parkkihallista skybussin hintaan 10RM per henkilö (lapsi 5RM). Bussimatka kestää kaupunkiin reippaan tunnin ja on absoluuttisesti halvin tapa hakeutua kentältä keskustaan. Bussin päättäri on paikallisen ostospaikan Mydin Kota Rayan pääovilla. Ostarin takaa löytyy muuten kätsysti lähibussilaiturit, joilla voi jatkaa matkaa ympäri kaupunkia. Tsekkaa kuitenkin varuilta reitti etukäteen. Olimme varmistaneet loppumatkan hoituvan bussilinjalla 432. Kierrettyämme dösäasemaa kamoinemme tovin, saimme kuulla että linja on hiljattain lopetettu, eikä korvaavaa syystä tahi toisesta osattu kertoa.

Kello hipoi jo ilta yhtätoista. Sinnikkäästi meitä seurannut taksikuski posotti päättäväisenä, että kaupunginosaamme ei mikään bussi kulje, mutta tietysti saisimme häneltä huokean fixed price-kyydin. Salli mun kaikki nämä öykkärit sietää, ajattelin. Tivasimme mittarikyytiä, sillä tiesimme tarkalleen minne olimme menossa ja että matkaa on huimat neljä kilometria jäljellä. Taksit yleisesti tuntuvat kuvittelevan lapsiperheen hyväksi targetiksi, koska meillähän on aina rahaa ja lapsien kanssa kaikki on olevinaan niin vaikeaa. Mittarikyytiä ei tietenkään herunut, koska oli yö ja myöhäisellä mittarin näyttämä hinta ei autoa liikauta.

Olemme mestareita suivaantumaan sumutusyrityksistä, emmekä saaneet ahneilta tolppakiskureilta tietoomme oikeaa bussia, joten päätimme suomalaisina jääräpäinä kävellä loppumatkan. Yöllinen seikkailu ei-niin-kuuluisassa osassa Kuala Lumpuria piti sisällään tusinoittain rottia ja hiiriä, torakoita ja erään perheen sillan alla. Jälkimmäisen kohtaamisen jäädessä taa, kiitimme jälleen onnellista asemaamme ja pieniä murheitamme. Suomessa ei tarvitse peitellä kolmea lasta huovan alle alikulkutunneliin. Neljä kilsaa meni nopeasti, olihan lämpötila laskenut alle 30 asteen ja suunta oli selvillä.

Majoituimme U Pac-nimisessä hotellissa, joka lunastaa hyvin paikkansa budjettivaihtoehtona Kuala Lumpurissa. Huonehinta on vaivaiset 20 euroa. Sillä saa ilmastoidun laivanhyttiä muistuttavan huoneen omalla kuumalla suihkulla, eräänlaisen aamupalan ja kaupanpäälle erinomaisen asiakaspalvelun.

Screenshot_2015-12-09-22-30-33~2

Kuvassa ei esiinny kyseinen majoitusliike.

Koe KL kahdessa päivässä (esimerkki!)

Myös ensikertalaisena onnistut parissa päivässä kokemaan kaupungin tehokkaalla suunnittelulla ja hyvillä kengillä.

Päivä 1.

Ota juna Batu caveseille. Vieraile luolilla, mutta muista asiallinen pukeutuminen. Syö jollain tarjolla olevista pikkukojuista vierailun jälkeen. Itse kävimme viime vuonna herkullisessa pienessä intialaisessa ravintolassa aivan Batu cavesin edustalla.

Illallistaa voit esimerkiksi Jalan Alor-markkinakadulla muovituoleista ja fiilistellä tunnelmaa.

Päivä 2.

Shoppaile Timesquaren ostareilla ja kävele kuuluisille Petronas Twin Towereille. Tutustu KLCC alueeseen ja syö lounasta. Voit budjetistasi riippuen nousta myös ylös KL Toweriin ihailemaan hienoa kaupunkimaisemaa.

Iltatunnelmaan pääset vaikkapa Chinatownissa, jossa on mahdollisuus jälleen törsätä rahasi hyvään ruokaan ja muuhun krääsään.

Screenshot_2015-12-09-22-32-35~2

Skybussit takaisin kentälle lähtevät ainakin Mydin Kota Rayalta, joka siis sijaitsee bussien pääteasemalla. Mydin on paikallisten ostospaikka, josta löytyy esimerkiksi makeispainotteisia eväitä lentokoneeseen tai edullisempia tuliaisia kotiin vietäviksi. Koko paikka on suoraan Chinatownia vastapäätä. Voit muuten jättää rinkkasi Mydinin matkatavarasäilytykseen pientä korvausta vastaan, mutta tila on hyvin rajallinen.

Muutakin nähtävää löytyy ihan naapurille jakaa, joten suunnitelmille voi hakea omaa suuntaa vaikka sillä, pitääkö arvossa enemmän shoppailua, temppeleitä vai esimerkiksi ruokaa.

Pahoittelen kehnoa kuvanlaatua, josta syytän omaa teknistä takerteluani. Toivottavasti ongelma on kertaluonteinen 😉

Matkaterkuin Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta 10/12/2015 16:27

    Ekaa kertaa sun blogia lukemassa! 🙂 Kuala Lumpur on yksi omista lemppareista. Ihanat muistot palas tän tekstin myötä mieleen. ja aluksi luulin että tarkoitit teidän perhettä tuolla perheellä sillan alla. 😀 Olin jo että oho, ehkä ois kuitenkin kannattanut maksaa se taksi…

  • Vastaa kitigo 10/12/2015 17:14

    Mahtavaa, tervetuloa! ☺ Mulla on ollut vähän kaksipiippuisia tuntemuksia Kuala Lumpurin suhteen. Lämpenin huomattavasti, kun tiesin nyt tokalla kerralla ennalta mistä löytyy mitäkin! Hahah olispa siinä ollut juttua kerrottavaks, kun ois voimat hyytyny sillan alle:’D

  • Jätä vastaus