Pallontallaajat.net
Valikko

Taifuuni Koppun sivutuulet

Tiedotusvälineistäkin on päästy jo seuraamaan uusinta luonnon järjestämää murhenäytelmää. Pohjois-Filippiineille iski muutama päivä sitten taifuuni Lando, joka tunnetaan kansainvälisesti nimellä Koppu. Tuoreimman suomenkielisen artikkelin aiheesta pääset lukemaan vaikkapa täältä, Iltalehden tarjoamana. Tämä täällä lähes arkinen luonnonmullistus jätti taas kymmeniätuhansia ihmiskohtaloita vailla omaisuutta, kun sateet upottivat alleen kodit, koulut ja kirkot. Trooppisen myrskyn aiheuttamat tulvat ovat vieneet hengen kymmeniltä Filippiinien isoimmalla saarella Luzonilla. Luzon on myös väkiluvultaan maan suurin saari. Evakuointitoimet ovat olleet massiiviset tulvan loukuttamien pelastamiseksi. Me onnekkaat paskiaiset olemme toisella puolella Filippiinejä, emmekä tiedä oikeasta hädästä tuon taivaallista.

Tunnelma Boholilla on melko tottunut, vaikka tuulet ovat paiskoneet täälläkin veneitä osissa puihin ja kattoja merelle. Välistä sähköt käyvät alhaalla ja palaavat taas. Sivutuulilla ja piiskaavalla sateella on erityisen haitallinen merkitys paikallisille liiketoimille, vaikka aurinkolasikauppiaasta hedelmätyttöön kaikki markkinoivat tuotettaan sitkeästi raivokkaina lätkyttävien palmujen kupeessa. Turistit ovat vetäytyneet rommipulloinensa taivaskanavien ääreen. Ehjänä säilyneet veneet on vedetty rantaviivalle lepäämään. Jokainen sukelluskeskus odottaa kelin tyyntymistä, merelle ei ole nyt asiaa. Rantaravintolat tyytyvät pystyttämään vain muutaman muovipöydän kiinnijuostavaksi normaalin rantabarrikaadin sijaan. Onhan täällä näitä nähty, mutta meille tavisturisteille varmaan mieleenpainuva kokemus tämäkin.

Millaisiin luonnonmenoihin sinä olet päässyt osallistumaan?

DSC_0508

Siisti rivi ehjiä veneitä.

DSC_0506

DSC_0503

Myrskytuulten tuhoja.

 

Kävi niin, että mutustelin napaani näinkin varhaisessa vaiheessa ruokamyrkytyksen, jota sain potea (tiedättehän…) hyvällä omallatunnolla täällä kopissamme menettämättä yhtään aurinkoista uintipäivää. Onneksi naapurista saa todella maukasta pizzaa, joka sai sankarimitalin parantumisprosessissani. Olimme suunnitelleet näille päiville vielä pientä saarihyppelyä, mutta unohdettakoon se vedoten edellämainittuihin olosuhteisiin. Suunnittelimme lauttamatkaa takaisin Cebulle keskiviikoksi, josta jatkamme edelleen Manilan ja Kuala Lumpurin kautta viimein Kambotsaan loppuviikosta. Myönnän jännittäväni miten maahanpääsyn kanssa tällä erää käy.

Pizzaa ja lasten järjestämiä sirkushuveja sähkökatkoksen valossa.

Pizzaa ja lasten järjestämiä sirkushuveja sähkökatkoksen valossa.

Kynttiläiltoja kotiSuomeenkin toivoo

Kiti and co.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus