Pallontallaajat.net
Valikko

Sairaana Cebussa

Hiirenhiljaiseksi havaitsemallemme Malapascuan saarelle saapui toissapäivänä usea veneellinen japanilaisia sukeltajia. Oli tyyni aamu, joka sai hierojaleidit miehittämään rannan.

Aloimme juttusille erään naisista kanssa. Hänellä on 19-vuotias poika, joka asuu Cebu cityssä. Nainen ihailee tyttäriämme ja haluaa kertoa perheen perustamisesta täälläpäin. Synnyttämään täytyy lähteä aina usean tunnin riskaabelin vene- ja automatkan päähän. Alatiesynnytys maksaa Filipiineillä noin 26 tuhatta pesoa ja sektio +60tuhatta. Silti arvelen mielessäni, että täällä on asiat vielä melko hyvin. Kuulemme myös paikallisesta tulotasosta, joka on Cebun pääkaupungissa noin 300pesoa/päivä. Kun siitä miinustetaan jeepneykyydit, vuokra ja vesi, jää netoksi noin 100 pesoa päivälle. Saarella taas saman summan tekee suoraan taskuun mikäli kauppa käy, sillä kuljetusta saarella ei tarvita ja asuminenkin tapahtuu omissa vaneri- tai betonimökeissä. Betonia on muuten alettu käyttämään rakennusmateriaalina viime taifuunin pyyhittyä lähes jokaisen kodin taivaalle. Haittapuoli on kuulemani mukaan sietämätön kuumuus talon sisällä. Hieroja toteaa suruissaan menneestä taifuunista: “You dont belive how the whole island was crying”. Herra A päättää ottaa hieronnan. Kolmesataa on pieni hinta näistä tarinoista.

Naisen veljenpoika tekee yksityistä venekuljetusta Maya portiin suoraan majoituksemme edestä. Päärannalta kulkee niin sanottu virallinen botskiyhteys satamaan. Päätämme seuraavana aamuna tarkastaa onko sukulaispojan kyydin hinta todella niin alhainen kuin hierojanainen arvelee. Nuori kaveri tuleekin myöhemmin vastaan ja tarjoaa venepaikkaa huokeahkoon 200 peson hintaan. Lupaudumme aamuksi paikalle. Olemme päättäneet hakeutua kaupunkiin parantamaan lapset.

Yöllä neiti J:n kuume hipoo 40° astetta ja alan ahdistua. Pienemmälläkin on lämpöä. Kurkistan bungalowin ikkunasta ja näen palmujen notkuvan kovassa tuulessa. Välillä rysähtää sadekuuro kattoon. Käyn keräämässä narulta ja pihoilta tuulen viskomat uimavermeet. Kello on 02.20.

20150927_173107~2

Aamupalalla syömme vain niukasti, mutta kahvi maistuu. Ympärillämme käy kova tarjonta erilaisista privaattikyydeistä sinne sun tänne. Kieltäydymme, vaikka haluaisin saada tytöt nopeasti apteekkien läheisyyteen. Särkylääke alkaa olla lopussa. Sovittu venekyyti peruuntuu, mutta pääsemme onneksemme paikallisten mukana kaatosateessa ja kovassa merenkäynnissä Maya Portiin ja sieltä suoraan kiinni juoksemamme bussin kyytiin. Matka ottaa taas kuusi tuntia puhutun neljän sijaan.

20151001_135456

Dösän ikkuna

Viimein nälkäisinä ja äärimmäisen perskipuisina kirjaudumme suloiseen hotelliimme Cebu cityssä, noin viiden kilometrin päähän pohjoisesta bussiterminaalista. Haluan lämpimästi suositella Main hotel and suites- hotellia kaikille Cebun kävijöille. Hinta-laatusuhde on kerrankin kohdallaan. Täällä yö maksaa 1600 pesoa aamupalan kanssa. Korttelin päästä löytyy ostari ja ruokapaikkoja. Huoneet ovat ilmastoituja, siistejä ja sopivan kokoisia. Henkilökunta on mielettömän ammattitaitoista porukkaa!

20151002_180526

Main hotel and suites ilta-aikaan.

20150922_083845~2
Huominen päivämme käsittää tapaamisen lääkärin kanssa, sillä kovasta hoitamisesta huolimatta pieni tyttäreni J kärsii järkyttävää kurkkukipua ja kuumetta. Toivottavasti apu häämöttää viimein huomisen syrjässä.

Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus