Pallontallaajat.net
Valikko

Saari nimeltä Malapascua

Miten päädyimme tänne?

Saavuimme Singaporesta täydellisen väsyneinä Manilaan, Filippiinien pääkaupunkiin. Oli public holiday ja väkeä liikkeillä sankoin joukoin. Kusetus alkoi odotetusti heti kentältä. Olimme tiedustelleet infotiskiltä tärkeimmät jutut. Matkaa majoitukselle olisi noin tunti ruuhkassa ja hinta liikkuisi siinä 450peson kieppeillä. Taxicounter löytyisi vasemmalta ulkoa. Ovesta ulos, jossa ystävällinen leidi nappasi herra A:n rinkkoineen kovaan myyntipuheeseen. He jatkoivat matkaa edellemme ja tien ylitettyä vasemmalle. Ajattelin että ok, oikeaan suuntaan hävisivät. Herra A tuli takaisin silmät suurina ja paljasti hinnaksi 2500pesoa. Juhlapyhä ja vesisade kuulemma nostivat hintaa. Peli poikki hetkeksi ja pieni ympäripyörähdys paljasti liikenteenjakajan kohdilla suojatien puolivälissä oikean taksitolpan. Juoksuaskel takasin päin ja hinnaksi tuli matkan pituuden perusteella huimat 600pesoa. Lepäsimme ja söimme kaksi päivää.

Manilalaisessa hostellissa piirtelimme silmissämme haavekuvia seuraavasta etapista. Viimetingassa kädenväännön voitti pieni Malapascuan saari koillis-Cebulla. Yritimme järjestää lauttalippuja välille Manila-Cebu. Matka kestäisi 22h ja hytti neljän hengen bunkeilla maksaisi noin 5000 pesoa (about 100e). Lennot Cebu cityyn kustantaisivat saman verran, mutta kulutettuamme lentokoneiden penkkejä varsin ahkerasti, olisimme olleet erittäin valmiita lauttamatkaan. Olisihan siinä säästynyt yhden yön majoituskin. Neljän hengen hytit olivat kuitenkin täynnä ja seuraavaksi meille tarjottiin panttilainaamon ja matkatoimiston risteytyksen luukulta 12tonnin sviittiä. Ei kiitos. Palasimme siis tyhjin käsin kämpille, josta buukkasin lennon Cebulle seuraavaksi päiväksi.

20150926_113740

Koris näyttelee Filippiineillä isoa osaa

Matka Malapascualle

Lähdimme aamuneljältä kohti lentokenttää. Tämä oli kuudes lento viikon sisään. Ensimmäinen joka oli aikataulussa. Suloinen lentoemo kävi erikseen kysymässä jos haluaisin vauvalle turvavyön lennolle. No kiitos mielelläni ja jos ei ole liioittelua, niin ihan pelastusliivinkin. Nämä yleensä ilmailusäännösten mukaisesti tuodaan automaattisesti ennen koneen nousua sylilapsille.

Runsaan tunnin lennon jälkeen laskeuduimme ihan suloiselle saarelle, josta siirryimme pikasesti bussiterminaaliin. Bussi Maya portiin oli tekemässä lähtöä, joten nakkasimme äkisti rinkat dösään ja juoksimme rakon tyhjennykselle. Sullouduimme täyttyvän bussin takaosioon. Huikkasin perältä kuljettajalta kuinka kauan matka päätepysäkille Mayaan kestäisi.

-“Four hours!”

-“what??”

-“about four hours mam!”

Istuimme molemmat lapset sylissä kuusi tuntia takapenkeillä täydessä bussissa. Sanat ilmastointi, lounas ja ehjä penkki olivat toteutumatonta utopiaa. Kyyti oli pomppuisin koskaan kokemani. Oikeasti pelkäsin neiti A:n niskojen puolesta. Matkan pituus oli iso yllätys, sillä lukemani “kuinka pääset perille”-yhteenveto antoi ymmärtää hyvin paljon muuta. Maya portista kulkee enemmän ja vähemmän virallinen katamaraaniyhteys Malapascuan saarelle. Amerikkalaisreissaaja kertoi seuraavan kuljetuksen lähtevän kello kaksi. Olimme olleet samalla aamulennolla ja juttelimme odotellessamme niitä näitä. Yllättäen kukaan meistä ei ollut sukeltaja, vaikka saari on kuulemani mukaan oikea sukeltajien päiväuni. Puolen tunnin venematka saattoi alkaa, kun muodolliseen hinnankorotukseen oli saatu kaikkien hyväksyntä.

20150927_121918

Hätäinen kuva suloisesta penkistä noin suunnilleen.

20150927_141523

Havaintoja Malapascualta

Saarelle saavutaan katamaraanin kannelta soutuveneellä, joka maksaa joitain pesoja –  luonnollisesti. Rannassa on paikallisia oppaita rivissä ja he valitsevat itselleen asiakkaat. Toisin kuin muualla, näille kavereille ei tarvitse maksaa mitään, he saavat provisionsa majapaikalta tai ravintolalta jonka asiakas valitsee. Minua ei haitannut vanhan herra Jojon läsnäolo, mutta herra A oli jokseenkin vaivaantunut. Jojo vei meitä bungalowkylästä toiseen sitkeästi, vaikkei meille mikään käynyt. Päädyimme lopulta ilmastoituun bungalowiin Bountybeachille. Tämä oli ainokaisia paikkoja meren rannalla uima-altaalla. Riistohintaan 1800pesoa/yö, suostuimme nihkeästi ottamaan vain kaksi yötä. Olimme niin väsyneitä, että kaaduimme sänkyyn seitsemältä illalla.

20150927_173021

Kukonlaulun aikaan heräsin ja näin kauniin valkohiekkaisen palmureunaisen rannan jonka meri kimelsi kirkkaan sinisenä. Erivärisiä kukkia, simpukoita ja mikä parasta: ei ketään. Saaren koosta johtuen aloin epäillä löytyykö täältä ollenkaan automaattia. Respa vahvisti epäilykseni, jolloin jouduimme taas rahavaikeuksiin. Tarkoitukseni oli nostaa rahaa Cebu cityssä, mutta bussin tiukan aikataulun vuoksi se jäi. Maya portissa ei ollut automaattia, eikä itseasiassa mitään muutakaan. Keksimme vaihtaa varakassamme 150 dollaria eräässä sukellushotellissa pesoiksi, joten rakahuolemme on nyt hetkeksi sivuutettu. Saarella ei ole juuri muutamaa ravintolaa ja hotellia lukuunottamatta mitään. Harrastusmahdollisuudet ovat snorklaus ja sukellus, joihin täällä on taivaalliset puitteet. Sää on näyttäytynyt todella tuulisena, mutta siitä huolimatta asteet pysytelleet yli 30°c. Muuta tehtävää on yleinen oleminen, koirien ruokkiminen, hieronta (rannalla 300 pesoa) uiminen ja paikallisten kanssa rupattelu.

20150928_171723

Mis mun koirat on??

20150929_083750

Oppi kulkee suvussa.

Kierrettyämme valtaosan kaikista vapaana olevista huonesta, nöyryimme ottamaan kaksi lisäyötä tästä samasta bungalowista. Lupasin syödä nuudelikeittoa seuraavat päivät, jotta budjetti saadaan taas kasaan. Herra A:n ilmastointilaitepakko maksaa meidät pian perikatoon.

Lämpöisiä terkkuja toivottelee

Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

5 Kommentit

 • Vastaa Toimistotarvike 29/09/2015 17:08

  Mukavaa kuulla lapsien kannaltakin reissailusta, aika paljon muissa blogeissa on tuota lapsettomien arkea enemmän. Ja plussaa hintojen reilusta kertomisesta! 🙂

  • Vastaa kitigo 30/09/2015 05:35

   Kiitos kannustavasta kommentista! Tosiaan, ajantasaista hintatietoa on aina hyvä olla tarjolla 🙂 mukavaa syksyä!

 • Vastaa Sukellus Asiaan 30/09/2015 07:56

  Oletteko pitkäänkin Filippiineillä? Me ollaan kahden viikon päästä Cebulla. Tulkaa moikkaamaan, jos olette vielä maisemissa!

  Blogistamme löytyy teille haaste 🙂

  http://sukellusasiaan.pallontallaajat.net/2015/09/30/blogisitarina/

  • Vastaa kitigo 30/09/2015 13:28

   Moikka! Ollaan vielä kolmisen viikkoa. Tullaan ehdottomasti jos satutaan olemaan vielä näillä huudeilla 🙂 kiitos haasteesta, laitetaan työn alle 😉

 • Vastaa Sukellus Asiaan 04/10/2015 05:41

  Me laskeudutaan Cebuun 12.10. Laita meille Facessa tai sähköpostilla tarkempia aikatauluja, jos ootte silloin vielä huudeilla. S-posti on sukellusasiaan (at) gmail.com. Tytöille pikaista paranemista!

 • Jätä vastaus