Pallontallaajat.net
Valikko

Kuusi käytösK:ta kaikkiin kohteisiin

1.Kysy

Avaathan aina suusi jollet ole varma. Kysymällä tietä tai apua pääset pikkuhiljaa eroon epävarmuudestasi ja kuilu sinun ja paikallisen elämän välillä katoaa.

2.Kiitä

Olethan myös kohtelias ja kiitä aina saamastasi avusta tai palvelusta. Kiitos kuuluu hyviin tapoihin ja olet näin mukana luomassa mukavaa ja hyväkäytöksistä kuvaa turisteista yleisesti. Vaikket saisikaan aina autuaan iloista vastakaikua kiittelyllesi, voit olla varma että se pannaan merkille.

3.Kävele /Käytä julkisia

Käytä mahdollisuuksien mukaan julkisia ja liiku alueilla missä muut tekevät töitä/asuvat/syövät lounasta jne. Täten pääset kokemaan hieman autenttisempaa elämää. Kun tutustut uuteen kaupunkiin, on kaikkein avartavinta kävellä vastavirtaan ja eksyä pikkukaduille.

FB_IMG_1441048743166

4.Kunnioita

Tutustuthan kulttuureihin avoimen kiinnostuneesti, äläkä koskaan tuomiten. Et todennäköisesti ole oikeutettu kertomaan heille, että heidän tuhansia vuosia harjoitetut rituaalinsa ovat mielestäsi kuvottavia tai järjettömiä. Kulttuurit rikastuttavat maapalloamme ja omaa kulttuuriperimää on jokaisen syytä ylläpitää. Ihmisoikeusrikkomukset ovat luonnollisesti eettisesti väärin ja sotivat länsimaista ajattelutapaa vastaan. Tällaiseen törmätessäsi voit esimerkiksi allekirjoittaa vetoomuksen yhdessä jonkin alueella vaikuttavan järjestön kanssa. Heiltä todennäköisesti voit saada lisätietoja itseäsi mietityttävistä seikoista. Puuttumalla johonkin uskonnon tai kulttuurin määrittelemään toimeen henkilökohtaisesti, käytöksesi luetaan usein epäkunnioittavaksi ja on paikallisten silmissä tuomittavaa.

5.Kokeile

Mene epämukavuusalueellesi ja uskaltaudu uusiin tilanteisiin. Et ehkä tulisi valinneeksi taksille “hankalampaa” vaihtoehtoa, mutta eipä bussi- tai junamatka vaikkapa Espanjassa ole sen kummoisempaa. Jälleen näet enemmän ja säästät samalla pitkän pennin.

FB_IMG_1441048595359

6.Keskustele

Tutustu paikallisiin ja kuuntele heidän tarinoitaan. Saatat saada ihania uusia tuttavuuksia, tai vähintään kuulla hyvän kertomuksen. Mitä jos se poikisi jopa kutsun perheen kotiin illalliselle? Verkostoitumisesta voi olla iloa ja hyötyä myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Jollei tarina ole hyvä eikä illalliskutsuakaan kuulu, saat ainakin lisättyä kohtaamisen matkakertomuksiisi.

FB_IMG_1441048659135

+bonussektori

Katsele!!

Useinkaan nähdäksesi jotain upeaa, ei tarvitse maksaa sisäänpääsymaksuja/oppaita/kierroksia tms. Patsaat, putoukset, arkkitehtuuri, metsät ja rannat. Kaikki nämä ja monet muut aktiviteetit ja nähtävyydet ovat maksuttomia ja usein saavutettavissa kuka oletkaan ja mikä ikinä onkaan matkasi tarkoitus.

FB_IMG_1441049599199

 

Liput taskuun ja reissun päälle, tahti on mars mars!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus