Pallontallaajat.net
Valikko

Onni on lentolippu

Kirjoitan siis edelleen Helsingin tukikohdastani, joskin matkaan on tänään jäljellä enää 41 päivää. Normaalisti suhtaudun malttamattomasti lähtöön, kuten tietysti osittain nytkin. Toisaalta osaan ottaa aikuismaisen rauhallisesti jäljellä olevat päivät, koska nyt moni asia tulee eri valossa esiin. Ehkä ei ole niin kiire pois, kun ei tiedä milloin tänne tulee seuraavan kerran takaisin. Yritän myös epätoivoisesti jollain tapaa hyvittää rakkaille koirillemme tulevaa pitkää poissaoloamme. Siitä kannan pahaa mieltä.

Mieheni vastaanotti äsken puhelun, jossa kerrottiin kielteinen päätös anotulle virkavapaalle. En osaa sanoa mitä tunteita se herättää, mutta olemme kiitollisia (verovaroin rahoitetuista) koulutuksistamme, joilla todennäköisesti irtoaa jotain työtä kun palaamme. Olemme muuten saaneet paljon palautetta rohkeudesta toteuttaa unelmiamme, puolesta ja vastaan. Kaikki mietteet ovat tervetulleita ja kuulemme niitä mieluusti edelleen. Toivottavasti voin esimerkilläni osoittaa muille, että pitää uskaltaa tehdä sitä, mistä voimansa saa. Hiljattain nossut poliittinen pyörremyrsky täällä ah-niin-ihanassa lintukodossamme on osaltansa sysännyt meitä lähtöä kohti entistä enemmän.

Saimme kuin saimmekin lentoliput viimein poistettua. Kerkesimme tässä päätöstuskissa kieriskellessämme jo päästää muutaman hyvän lippudiilin käsistämme. No nyt ne on takataskussa sähköpostissani ja ensimmäiseksi matkustamme meille vielä tuntemattomaan maahan. Tämä salaperäinen kohteemme sijaitsee tutussa Kaakkois-Aasiassa. Maa on tunnettu temppelialueestaan ja rumasta lähihistoriastaan. Arvaatteko?11000188_10153655821407384_7502389884500125981_n

Käytännön asioista jännitän eniten nuorimmaisemme MPR-rokotteen saamista, sen kun voi injektoida aikaisintaan puolivuotiaalle lapselle. Neiti A:n puolivuotispäivän ja lähtöpäivän välillä on tasan viikonloppu. Kyseessä on siis kaikille suositeltava suoja tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan.

Jatkamme asunnon tyhjennystä ja dogien hemmottelua!

Rauhanterveisin Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Rosita 11/08/2015 21:32

  Mahtavaa! Onni on pelkkä menolippu ja nimenomaan pois Suomesta! 😀

  Onpa hauskaa, että löysin sun blogin, mulla on ihan uusi vauva, jonka kanssa olemme vasta tehneet yhden automatkan. Kiva seurata teidän vauvalloista reissua! Onko tuolla teidän kohdemaassa malariaa? Pystyykö sitä vastaan lapset varautumaan? Itse mietimme tällä hetkellä malaria-alueelle menoa, mutta emme tiedä, minkä ikäisen kanssa sitä uskaltaisi lähteä.

  • Vastaa kitigo 11/08/2015 23:43

   Mikä yhteensattuma! Onnea uudesta vauvasta! 🙂

   Meillä on kyllä monesti kohteissa malariaa, muttei välttämättä just niillä alueilla jossa itse pyöritään. Sama juttu nytkin. Ollaan kuitenkin melkein aina jouduttu/haluttu pyörähtää riskialueilla (noin viikko kerrallaan) eikä sitä varten olla otettu estolääkitystä. Oon esikoista vaatettanut mahdollisimman hyttysvastaisesti ja kyllä käytän näillä myös hyttyskarkotetta tropiikeissa. Tässä tapauksessa ajattelin tarvittaessa hakea matkan varrelta estolääkityksen. Yli 5kg painoisia lapsia voidaan löytämieni tietojen valossa lääkitä malariaa vastaan 🙂

   THL on laatinut kattavan oppaan jossa kirjoitetaan näin:
   “Lasten malarian estolääkitys

   Lapsilla malarian ehkäisy on erittäin tärkeää, koska heillä malaria voi kehittyä nopeasti vaikeaoireiseksi. Pienten lasten matkustamista malaria-alueelle tulisi välttää, jos mahdollista. Lapsilla hyttyssuojaus on luonnollisesti tärkeä osa malarian ehkäisyä. Meflokiinia suositellaan käytettäväksi vain yli 5 kg painaville lapsille. Koska lapset sietävät malarialääkkeitä paremmin kuin aikuiset ja käytännössä tabletteja on hankalaa jakaa pienempiin osiin kuin ¼, 5–10 kg painaville lapsille suositellaan samaa meflokiiniannosta kuin 1–4 vuotiaille eli ¼ tabletti viikossa. Atovakoni + proguaniili (Malarone tai Rumbabor) on tutkimuksissa todettu tehokkaaksi ja turvalliseksi yli 11 kg painaville lapsille. Erityisluvalla on saatavissa 11–40 kg painavia lapsia varten tabletti (Malarone Pediatric), jonka vahvuus on neljäsosa aikuisten tabletista. Joissakin maissa (Yhdysvallat, Kanada, Ranska ja Belgia) se on käytössä myös 5–11 kg painaville lapsille (Malarone Pediatric ¾ tbl 8–11 kg painaville ja ½ tbl 5–8 kg painavlle). Doksisykliiniä ei pidä käyttää alle 8-vuotiaille.

   Malarian estolääkkeistä ei Suomessa ole myytävänä erityisesti lapsille tarkoitettuja valmistemuotoja. Käytännössä pahanmakuiset tabletit on parasta murskata ja sekoittaa voimakkaasti makeutettuun mehuun, jogurttiin tai muuhun vastaavaan ja annostella lääkeruiskulla suoraan lapsen suuhun. Malarian estolääkkeet on aina säilytettävä lasten ulottumattomissa.”

 • Vastaa eve 18/08/2015 03:46

  Hei luin blogisi läpi näin yövuoron aikana, mukavaa kuulla ettet ole luopunut matkustelusta kun olet saanut lapsia. Itse haaveilen samanlaisesta, olen lukenut myös gian ja miikan matkakuumetta blogia, jotka myös matkustelevat lapsen kanssa. Oletko itse matkustellut paljon ennen lapsia? 🙂

  • Vastaa kitigo 20/08/2015 18:06

   Kiva kun kommentoit! 🙂 yövuorot ovat parasta aikaa blogien kuluttamiseen! Olen matkustellut jonkin verran ennen lapsia. Sanoisin että reissukärpänen kuitenkin kunnolla puraisi vasta tuolloin kun odotin esikoistani. Täytyypä tutustua myös tuohon mainitsemaasi blogiin 🙂 Mukavaa syksyä!

  Jätä vastaus