Pallontallaajat.net
Valikko

Kaiken maailman majoitukset

Suuren lähdön lähestyessä alkaa palata monella saraa matka-arki mieleen. Mitkä olikaan niitä juttuja, joihin piti panostaa ja mitä pitää huomioida päivittäin tien päällä? Ollaankin nyt uuden asian edessä, sillä nyt meillä on kaksi lasta yhden pienen sijasta. Tämä tuskin tarkoittaa suuria poikkeavuuksia entiseen, paitsi että nyt on molemmilla on jatkuvasti sylin täydeltä tyyppiä. Merkittävin mietteitä herättävä seikka tulee mahdollisesti olemaan majoittuminen. Mieleen putkahti muutamia juttuja siitä, miten me muksulliset asumme ulkomailla.

Ajattelisin itse, että monesta tuntuisi itsestäänselvyydeltä majoittua perhehotelleissa ja toisaalta perhehuoneissa tai huoneistoissa. Jollain tapaa me kuitenkin vierastamme noita edellämainittuja asumismuotoja, eikä vähiten budjettisyistä. Toisen kautta ajateltuna lähemmäksi autenttista reissumieltä pääseekin just siellä ihanassa luonnonmuovaaman rannan tuntumassa, olkibungalowissa, reggaen säestäessä tähtien katselua hammockissa. Me suoraansanottuna yövymme samoissa mestoissa, kuin travellaajat yleensä ilman lapsia. Budjettihuoneet jaetulla vessalla käy, vaikka pyrimmekin pääsääntöisesti tinkimään guesthousesta tai homestaysta sen vessallisen huoneen. Ainoastaan dormien ovet eivät aukene meille, eikä ne taitaisi meidän paikkamme ollakaan. Rauha myös bilettäville sieluille!

IMG_20150729_001743

Gili Airilla sadetta kuunnellen.

Jos nyt purkaisi tuota fasiliteetti-asiaa hieman.

-Tärkein kriteeri yhden skidin kanssa majoittuessa on omalla kohdalla ollut doublebed, siihen kun sopii mainiosti lapsi väliin. Tästä järjestelystä ei olla koskaan jouduttu pulittamaan minkään valtakunnan valuuttaa extraa.

-Location, location, location. Kaikkeen sitä ihminen taipuu, mutta hyvää sijaintia osaa todellakin arvostaa!

-Listaan tähän pienen arpomisen jälkeen lämpimän suihkun. En sano, ettei kylmäkin toimita virkaa. Jotenkin vaan se vihainen palosireeni, joka ei suostu pesemään päivän scheisseja pois kylmässä suihkussa, on nyt haluttu viime aikoina jättää väliin.

-Osa majapaikoista ei edes majoita lapsia, joten netistä varatessa tarkistan käytännön aina. Toisin sanoen, lasten pitää olla ihan ensin tervetulleita. “Majoitusmarssilla” asia selviääkin vaivatta hintaa udellessa.

– Vielä sellaisena bonussektorina tulee aamupalan kuuluminen majoitukseen. Vaikka ilmaiseksi majoittuville lapsille ei kuulu omaa aamupalaa, helpottaa edes jonkunsortin hedelmälautanen aamustarttiin. Monesti näitä “aikuisten” aamiaisia ollaan yhdessä napsittu, niiden riittäessä ihan mainiosti. Onpa joskus keittiö lähettänyt lautasella selvästi ylimääräistäkin.

Vasta seuraavan matkan alkutaipaleella käy ilmi miten tästä eteenpäin yövytään. Todennäköisesti emme mahdu kaikki neljä samaan sänkyyn, etenkään kuumankosteassa tropiikissa. Toisaalta emme ole valmiita nostamaan hintatasoa, joten joku sopuratkaisu tulee löytyä. Isompi ei ehkä suostu lisävuoteelle, pienemmälle ei mitään matkasänkyä ajateltu ottaa.. Asioilla kuitenkin on tapana järjestyä, joten mitäpä siitä huolta kantamaan 😉

IMG_20150729_001715

Kuvassa Koh Lipen uimamaisterit!

Muuten tilanteet oikenee omalla painollaan. Odottelemme vielä yhtä passia arvon poliisimestareilta saapuvaksi. Autoliiton kansainväliset ajokortit saavat jäädä tilaamatta. Uutta harrastustamme tavaroiden lahjoittamista jatketaan, kunnes tavara viimein loppuu!

Kiti kuittaa kuten kuuluu, eli over and out!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus