Pallontallaajat.net
Valikko

Älä joulusta puhu

Itä-Helsinkiläisessä kolmiossa fiilistellään nyt jännityksen ja pelon sekaisia hetkiä. Olemme saaneet päätökseen keskustelun siitä miten kulutamme tulevan talvemme.

Viime jouluna kelailimme yhdessä, mitä joulu meille edustaa. Päädyimme tuolloin sellaiseen näkemykseen, jonka mukaan joulu on perheen yhteistä aikaa, ruokaa, rauhoittumista, kynttilöitä ja jalanjälkiä lumessa. Ei tarvitse olla kummoinenkaan punatulkku muistaakseen, että nostalgista muistikuvaa pidemmälle ei viime jouluna enää päästy. Eikä sitä edellisenä, eikä sitä edellisenä ja niin edelleen. Hiki välikausihatussa, loskassa eteenpäin työntävä joululahjahirviö ei ole mieluisa skenaario. Mietimme miksi emme voisi olla missä päin maailmaa tahansa rauhoittumassa. Itsekkäästi vaan laittaa lahjarahat matkusteluun. Kun tähän ynnää ettei vuosittain pitenevät talvikauden lomamatkat edelleenkään ole tuntuneet riittävän pitkiltä, “pelkkä menolippu” alkoi kummitella päässä. Hahmoittelemamme matkan pituus vaikuttaisi olevan noin neljä kuukautta. (Jotain kolmen ja kuuden kuukauden väliltä lähes varmasti.)

Summa summarum, olemme siis aloittaneet irtaimiston myymisen ja tavoiteena on luovuttaa vuokrakoti pois ennen lähtöä. Pian statuksemme tulee olemaan järkyttävä: asunnoton nelihenkinen perhe, jolla sattuu olemaan kaksi koiraa! Huh huh. Koiramummomme on onneksemme luvannut huolehtia rakkaista nelijalkaisistamme. En osaa käsitellä ikävän määrää, jonka tulemme kohtaamaan matkan aikana.

Päätin olla kertomatta matkakohteita, ne kun tuntuu vielä kovasti vaihtuvan, sekä hakevan paikkaansa reitin varrella. Jotain vanhaa ja paljon uutta ainakin. Työkuviot vaatii vielä järjestelyä ja lähtöpäivä täytyy lyödä lukkoon. Pitää suunnitella suurinpiirtein maat ja reitti. Uusia ainakin yksi passi, ehkä toinenkin. Jutella lapsille. Ja vanhemmille. Sekä myöskin koirille. Eniten kaikesta, pitää säästää raivopäisesti fyrkkaa.

Fiilikset on suoraan sanottuna todella diipit tyhjenevässä kodissamme. Näinä hetkinä sitä toivoo kämmenet yhteen painettuina, että joku nappaisi olkapäästä kiinni ja lupaisi että hyvin se menee.

IMG_20150626_012041

 

Menee se, luotan siihen.

Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus