Pallontallaajat.net
Valikko

Ympäri mennään, yhteen tullaan

Kolmas yö Islannissa. Herään kylmyyteen ja nousen kääntämään patteria lämpöisemmälle. Lentomme saapui perjantaina paikallista aikaa neljän jälkeen iltapäivällä. Lapset jaksoivat lyhyen lennon hyvin. Icelandair oli kaikkeudessaan erityisen miellyttävä kokemus ja henkilökunta oli lämmintä ja helposti lähestyttävää. Olimme vuokranneet Keflavikin läheltä auton ja firman edustajan oli määrä tulla noutamaan meitä nimikyltin kanssa kentältä. Kukaan ei kuitenkaan ollut vastassa, jolloin aloitimme vimmatun puhelinrumban. Vuokrafirman herra vakuutteli, että paikalla on joku viidessä minuutissa. Hieman pidemmän “viisminuttisen” jälkeen kaksi naista saapui auton kanssa. Jouduimme jättämään muun porukan kentälle, kun lähdin oman perheeni kesken vastaanottamaan autoa. Viimein noudettuamme loputkin matkalaiset kyytiin, pitkä ja kivinen tie saattoi alkaa. Ensimmäiselle päivälle olimme varanneet ajomatkaa Hellaan saakka noin 135km, jossa majoituimme leirintäalueen mökissä. Mukava mökki ja kauniit maisemat. Joskin erikoista oli se, että mökissä hohkasi keittolevy päällä saapuessamme. Kun huomautin asiasta respalle, sain vastaukseksi käsien levittelyä.20150606_061020

Teimme ensimmäisen vuorokauden tarvehankinnat Islantilaisen tyypilliseen 70 euron hintaan ruokakaupassa. Islannissa puhutaan hyvää englantia ja turisteja on paljon. Kaikki on hyvin hintavaa. Ruokana suosin ravintoloissa päivän keittoa, joka usein on edullinen ja sitä saa santsata. Huomasin alussa tuudittautuvani turhan pohjoismaiseen palveluun. Kuitenkin kun yhdeltä ravintolakerralta on puolet ruokalistan raaka-aineista, leipä, veitset ja kokis lopussa, sekä hetken odottelun (ja jo maksettujen annosten) jälkeen tullaan vielä tarjoamaan eioon tilalle jotain muuta vaihtoehtoa, alkaa hymy hyytyä ja tunnelma muistuttaa snickersin mainosta.

Islannin ympäri-ajo sen sijaan on osoittautunut vallan mahdolliseksi ja jopa mielyttäväksi ajatukseksi, kunhan muistaa kilometrimäärän ja paikoitellen pomppuiset tieosuudet autoa valitessa.DSC_0145

Lasten roikotteluun manduca on ollut omiaan, joten kantoliina on lähinnä riippunut ikkunoiden edessä yöttömiä öitä toppuuttelemassa. Manduca on kaikkiaan nopeampi käyttää, helpohko imetystä ajatellen, toimii useamman ikäisen kanssa ja ennen kaikkea, hengittää paremmin!DSC_0142

Jäämaan säätilat ovatkin olleet positiivinen yllätys aurinkoisine päivineen, raikkaan vuori-ilman kera nautittuna. Sateita emme ole juuri saaneet, mutta tuuli on toisinaan ollut itsessään jo yksi iso lapsellinen nähtävyys.20150608_140028

Palataampa matkan loppupuoliskoon hieman tuonnempana. Katsotaan silloin, kuinka rankasti vesiputoukset valuu korvista, lapset kun ovat niiden paljoudesta jo hieman mukisseet.20150606_135613

Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus