Pallontallaajat.net
Valikko

Lähtö lähellä

Perjantaina starttaa matkamme ihmeelliseen Islantiin. Islannin sää on vähintään erikoinen ilmiö, jotenka olen yrittänyt valmistautua monipuolisesti. Noudatan uskollisesti omaa tutuksi tullutta pakkauslistaa, pienellä pohjoismaisella viilauksella. Luotan sade-asun, vaellukseen soveltuvien kenkien, pipon ja hanskojen tuomaan lisään. Isommalle pienelle koen tarpeelliseksi teknisen väliasun ja ohuita trikoisia vaatteita. Kerrospukeutuminen kunniaan! Puolivälissä matkaamme yövymme Akureyrissä, jossa majoituksestamme löytyy niin pesukone kuin kuivausrumpukin. Tämän vuoksi vaihtovaatetta pakataan minimaalisesti.20150602_094506

Pienemmän tyttären kantoon valikoituu kaksi kantolaitetta, trikoinen liina ja manduca. Esikoisen kohdalla käytössä oli useampikin kantorinkka, jotka sittemmin kierrätimme eteenpäin. Vasta maailmaan saapunut neiti A ei vielä saisi edes nököttää moisessa. Lisäksi pakkaan mukaan läpipainopakkauksen allergialääkettä. Sellainen meillä onkin aina matka-apteekissa mukana, vaikkemme ole allergikkoja. Auttaa mm. heinänuhaan, itikoiden pistoihin ja muihin yllättäviin reaktioihin. Koska olemme vuokranneet Reykjavikista auton ja turvakaukalon, päädyin pakkaamaan myös kevyen huivin/peiton. Sillä saan kaukalon tarvittaessa verhoiltua auringonpaisteelta (aurinko siis tilattu!). Me muut nappaamme tietysti aurinkolasit päähän, onhan kesä!

Rahapuoli on sikäli hoidettu totuttuun tapaan niin, että vaihdan hieman valuuttaa täällä ja nostan paikanpäällä seinästä tarpeen tullen. Kortit lienee enimmäkseen käytössä kun tällä puolen palloa seikkailemme.

Jännittävää nähdä, milkainen kupletti tästä vielä saadaan aikaan. Matkaseurueemme koostuu niin miehestäni ja lapsistamme, mutta yhtälailla oma äitini, siskoni (9v) ja meneväinen mummini löytävät paikkansa vuokra-autosta!

Matkakuumotteluterkuin Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Suvi 03/06/2015 21:50

  Mahtavaa matkaa Islantiin! Kiersimme saaren viime keväänä, reissu oli mahtava ja rakastuin siihen maahan.. Se on ihan käsittämätön paikka! 🙂 ps. itikoista siellä ei tarvitse kärsiä, koska niitä ei ole 😉

  • Vastaa kitigo 04/06/2015 00:34

   Voi kiitos! Jännityksellä odotamme. Olenkin kelaillut onko hyttysiä, taitaa siis tuuli ja onneton kasvillisuus pitää huolen niiden olemattomuudesta

   • Vastaa Suvi 04/06/2015 12:26

    Ainoa paikka missä “hyttysiin” saattaa törmätä, on Mývatn. Järvi on pienten itikoiden, mý-hyttysten mukaan nimetty. Satuimme sinne juuri kun hyttyset nousivat korkeina pilareina järven rannoilla ja tunkivat jokapaikkaan, silmiin, nenään, korviin… Mutta, nämäkään eivät pistä! 🙂 Tarkkaa syytä en tiedä miksei Islannissa ole hyttysiä, mutta varmaan juuri tämä niukka kasvillisuus ja tuliperäinen maa eivät ole otollosia niille.. Aina on hyvä idea paeta hyttysiä, sadetta ja tuulta kuumaan lähteeseen! 🙂

    • Vastaa kitigo 05/06/2015 00:40

     Kuulostaa upealta kokemukselta tuo teidän hyttysseikkailu! Luinkin tosta moskiittojärvestä jossain ohimennen. Heh,kyllä luonto on ihmeellinen asia!

  Jätä vastaus