Pallontallaajat.net
Valikko

Mietteitä matkojen rahoituksesta

Yksi yleisimpiä harhaluuloja joihin olen törmännyt matkustelun suhteen tuntuu olevan se, että pitäisi olla kovin varakas voidakseen kierrellä maailmaa. Tuskin olen perheineni ainoa, jolle kummastellaan ihan ääneen, että millä ihmeellä taas maksatte ne reissunne ja voivoi kun itsellänikin olisi varaa matkailuun. Henkilökohtainen allergiani on se, että valitetaan silmät ristissä tupakki suussa ja kaljatörppö kädessä “miksi mulla ei oo rahaa mennä minnekkään”. Olen itse onnistunut kiertämään puoli palloa ihan äitiysvapailla, hoitovapaalla ja osa-aikatöillä. Kai sen kutsumuksen eteen on sitten valmis tekemään vähän enemmän uhrauksia. Toinen jos tahtoo kuluttaa tulonsa bileisiin, vaatteisiin tai ravintoloihin, on ihan vapaa niin tekemään.

Meillä kotona eletään aika kädestä suuhun periaatteella, eikä omisteta juuri mitään tarpeetonta. Myyn ahkerasti pois kaiken ylijäämän ja pyrin laittamaan rahat sivuun. Meillä on useita tilejä ja säästöpossu pikkurahoille, joista koostuu käyttökassat. Sitten on luottokortti, jolla tulee maksettua lennot, jonka jälkeen tuo luottokortti pyritään maksamaan nopeasti tyhjäksi, viimeistään lähtöön mennessä. Niin siitä muodostuu vara-rahasto. Usein kun lennot on ostettu, tehdään myös mahdollisuuksien mukaan ylitöitä ja keikkavuoroja, jos niitä siis sattuu tarjolle.

 

Gambia 017

Ravintolaillallisen maksua Senegambiassa.

Reissut budjetoidaan sitten vielä kohdemaan hintatason mukaan. Mm. majoituksen hinta on Aasian suunnalla noin 10-15e yö/ per 2 aikuista ja 2 lasta. Ruokaan menee päivässä aika vaihtelevasti, mutta pääasiassa katuruokaa syöden säästetään pennosia ja saadaan kulinaristisia makumatkoja. Kaupoissa käydään myös ruoka-ostoksilla. Hintaa Aasian maissa tulee tämän kokoonpanon ruokkimisiin päivässä noin 20-30e.  Tähän väliin todetakseni myös, että ravintoloista ei tosiaan aina saa sitä puhtainta sapuskaa. Nimimerkillä eräänkin kerran rotta kipitteli pitkin keittiön kattiloita samalla kun mies autuaan nälkäisenä lappasi juuri sieltä tuotua nasi gorengia napaansa 🙂 Euroopan reissut on aina kalleimpia, joten ne jäävät myös tietoisesti lyhyimmiksi visiiteiksi. On se niinkin, että omat kiinnostuksen kohteetkin ovat enimmäkseen tuolla kaukaisissa maissa.

Mukavia reissufiilistelyjä ja tietysti onnekasta lätkäiltaa Suomelle 😉

T.Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

8 Kommentit

 • Vastaa Susanna 12/05/2015 22:23

  Oon törmännyt tähän samaan ilmiöön, esim. yksi entinen kaveri kävi joka viikonloppu (ellei useamminkin) baareissa+solariumissa ja shoppailemassa, niin ei ihme jos silloin jää vaan kerran vuodessa varaa matkailuun jos ei sitäkään. Ihmiset eivät aina mieti mihin ne rahat kuluu, yksistään ja ruokaan ja ostoksiin saa menemään hirvittävän suuria summia jos haluaa. Matkoilla en yleensä käy ravintoloissa vaan teen itse ruokaa niin siinäkin on yksi konsti säästää. Noita etelän matkoja löytää myös niinkin halvalla kun 150-300e sisältäen lennot, hotelli ja aamupala niin ei se ole paha hinta

  • Vastaa kitigo 13/05/2015 22:57

   Totta joka sana! Kotimaassakin noilla pikkuvalinnoilla on iso merkitys. Puhumattakaan tosta kokkailusta ulkomailla, jolloin esim lounaan voi väkertää oikeesti alle eurolla! Teen itsekin pääosin Eurooppaan suuntaavat matkat noilla älyhalvoilla äkkilähdöillä, jolloin on hyvä tsäännssi saada hyväkin hotelli halpaan hintaan 🙂

 • Vastaa Sara 13/05/2015 14:58

  Mun haave on USA road trip ja jopa vanhemmat sanovat että en kyllä moneen vuoteen sinne pääse, ja että on kallis reissu vaikka kalleimat maksut ovat lennot ja auton vuokraus. Blogeja lueskelleena niin sitten itse reissulla voi pärjätä 3 000e:llä. Tulen ite puoliksi hyvätuloisesta perheestä, joten voi olla oma rahankäsitykseni ei ole ehkä sitä järkevintä tasoa. Silti minulla jäi edellisessä työssä pakkolisten maksujen ja ostosten jälkeen todella paljon. Tosin silloin ei ollut vielä autoa. Pakolliseen ruokaankaan ei mene paljoa ku syö aamupalan ja lounaan töissä ja viikonloppusin sama. Ainoa ongelma on vain saada joku mukaan tripille.

  • Vastaa kitigo 13/05/2015 22:52

   Näkisin että ihan toteutettavissa oleva haave! Kyllähän jenkeissä saa rahaa kulumaan aika mukavasti, mutta toisaalta tollanen once in a lifetime-kokemus on taatusti sen arvoista. Reissulla halki USA:n ei ehkä halua sniiduilla ihan kaikessa mut monessa mutkassa voi säästää. Jollei sit täällä Suomessa tarvitse paljoa elämiseen niin äkkiäkös tollasen 3te säästää. Lentoja saa aika mukavasti jenkkeihin jopa muutamilla satasilla, joten tuumasta toimeen ni jo matka häämöttää lähitulevaisuudessa! Keskustelupuolelta täältä pallikselta takuulla löytäis sen matkaseurankin, jollei tarvitse olla ennalta tuttu. Toisaalta kuulostaa mukavalta reissulta niin miksei matkaseura löytyis lähipiiristäkin 😉

 • Vastaa Lotta 04/06/2015 10:32

  Tämä on ihan totta ja kyllä sitä ihmetellään että “miten sulla on taas varaa lähteä?” Aiemmin se oli helppoa, paiskoi töissä pitkää päivää (keikkoja) ja söi alle satkulla kuussa. Nyt kun sain mieheni viimein suomeen ja elämme käytännössä minun äitiyspv rahalla niin säästäminen on melko hidasta. Syksyllä kun hän pääsee kotoutumiskoulukseen nin tilanne onneksi paranee vähän. Ja tyttö tosiaan 3kk, hän on vielä protestoi samalla tavalla kuin isommat pienet 😉 sen puoleen olisi hyvä lähteä. ..

  • Vastaa kitigo 05/06/2015 00:45

   Oon aina ajatellut että monikansallisella perheellä on kotikenttäetu matkusteluun 😉 säästäminen tuntuu olevan aina yhtä takkuista, itse saan siihen vauhtia kun seuraava matka lyödään lukkoon ja on konkreettinen syy säästämiseen. Toivon teille lähitulevaisuuteen ensimmäistä reissua lapsiperheenä!

 • Vastaa Jenni 21/08/2015 07:03

  Minustakin kyse on vaan prioriteeteista. Jotkut haluaa sisustaa kotin viimeisen päälle, ostaa talon/asunnon, auton, vaatteita joka kuukausi ja pitää huolta ulkonäöstään juoksemalla kampaajalla ja ottamalla ripsenpidennykset jne. En sano siis, ettei reissuun säästävä voisi näitä asioita tehdä :D, mutta joillekin ne on niitä tärkeimpiä asioita. Itse just havahduin, et kävin kampaajalla viimeksi kohta vuosi sitten, että mites tuo latvojen leikkaaminen 😀 Tasan yhden pidemmän reissun olen tehnyt aijemmin tänä vuonna ja siitä jäi sellainen kipinä, että heti kun pääsen, lähdettävä uudelleen. Joka kuukausi kun palkka tulee, voin tehdä sen päätöksen, että laittaako vähän säästötilille vai lähteekö esimerkiksi shoppailemaan. Mulle valinta on itsestäänselvä, niin kova on hinku maailmalle!

  • Vastaa kitigo 23/08/2015 08:17

   Juuri näin ajattelen minäkin. Mitä enemmän saa säästöön, sitä nopeammin tai pidemmälle matkustaa 🙂 myönnän kyllä, että kulutan aikaani täällä Suomessa muuhunkin kun säästämiseen! ostelen kalliilla lastenvaatteita/vaihdan autoa/käyn ulkona syömässä jne. Mutta taas matkakuumeen kuristaessa myyn ostamani jutut pois ja aloitan nollakuurin kaiken ylimääräisen suhteen kai tätäki joku saatais vähän kieroon katsoa!

  Jätä vastaus