Pallontallaajat.net
Valikko

Varustus reissulla lapsen kanssa

Ensimmäisen kerran lähtöä lapsi kainalossa tehdessäni funtsin eniten pakkauslistaa. Niinkuin se ei muutenkin joka kerta vaivaisi yhtä paljon päätä, niin kyllä muksua varten tarvittavat kamat hankaloittavat entisestään.

Kun neiti J oli vasta 6kk ikäinen, tuiki tarpeellisia tarvikkeita olivat hyväksi havaittu kantolaite (rintareppu/liina/manduca/kantopussi/lapsirinkka, you name it), vaipat, safkat ja vaatetta. Koska jokainen tietää, että lastenruokaa ja vaippoja saa ympäri maailman, ei näiden raahaaminen ole älyllisesti perusteltua, ellei matka kestä alle viikkoa, suuntaa erityisesti kehitysmaan olosuhteisiin tai rajoittavia tekijöitä kuten allergioita ole havaittu. Muutaman päivän tarvetta vastaava määrä kumpaakin riittänee. Lisäksi kosteuspyyhkeet, lasten särkylääkeen, välipalakeksit/naksut, pienen kirjan ja muutaman pienen lelun lisäisin listaan. Kun lapsemme kasvoi, myös turhia tavaroita karsiutui pois (kuten vaipat ja kantolaite) ja nykyjään matkaammekin minimaalisin reppureissuvarustein koko porukka.

Neiti J sairastui Indonesiassa ja kotoa raahaamamme särkylääke pääsi loppumaan. Apteekista sain ostettua tätä hintaan n. 2e. Kuumeeseen auttoi, mutta maku ei aivan vastannut tyttäremme käsitystä "raspberrystä".

Neiti J sairastui Indonesiassa ja kotoa raahaamamme särkylääke pääsi loppumaan. Apteekista sain ostettua tätä hintaan n. 2e. Kuumeeseen auttoi, mutta maku ei aivan vastannut tyttäremme käsitystä “raspberrystä”.

Seuraavasta voidaan olla montaa mieltä, mutta omakohtaisen kokemukseni mukaan matkarattaat ovat osoittautuneet turhakkeiksi, eikä näin ollen kuulu varusteisiimme. Päätökseen olen ollut kyllä tosi tyytyväinen, sillä tuo tarmokas tyttö painaa jalan siinä missä mekin. Luonnollisesti kävellen taitettavat välimatkat pyrimme mitoittamaan lyhyiksi per kerta ja onpa sitä muutamaan otteeseen juostu lapsi olalla ja rinkat selässä amazing race-tyyliin pitkin katujakin. Eihän koskaan voi laskelmoida kaikkea.

Tulevan viiden viikon mittaisen Kaakkois-Aasian matkamme varusteet mahtuvat kepeästi miehen 45+10l ja minun 40l rinkkoihin. Mielestäni pakkauksemme ei poikkea tavallisesta travellerivarustuksesta edellämainittujen lisäksi muuten, kuin että kaikkea on myös tytön tarpeisiin. Esim. miehellä neljä t-paitaa, minulla neljä t-paitaa tai toppia ja näin ollen myös J:llä neljä t-paitaa. Ainoastaan poikkeuksena pidettäköön “päiväreppuvarustukseen” kuuluvaa ylimääräistä vaatekertaa lapselle, pissa/oksennus/juoman kaatuminen tms. vahinkoa ajatellen. Tämä vaatekerta toimii myös fiksuna +1 settinä, jolloin muksulla on tapahtuma-alttiuden vuoksi kaikkea yhdet enemmän.

Jokainen tietysti pakkaa sellaisia tarpeita, joita kokee tärkeäksi omalle kohdalleen, eikä mitään absoluuttista totuutta tässäkään asiassa ole. Itse luotan vaistooni ja maalaisjärkeen. Toistaiseksi etukäteen stressaavat tilanteet on ohitettu ilman suurempia itkuja. Usein vaikkapa bussi- tai junamatka taittuu helposti päiväunien aikaan ja tekemistä löytyy ihan vaan maisemista ja muista matkantaittajista. Lapsen on syytä antaa jo varhain kävellä itse sellaisia matkoja joihin hän kykenee. Kävely vahvistaa jalkoja ja opettaa kestävyyttä. Jos säntäily pelottaa, voi lapselle hankkia repun jossa on ns. talutushihna. Reppuun voi laittaa mieluisan lelun, jolloin sen pitäminenkin ilahduttaa.

Näillä vinkeillä lähtisin rakentamaan hermovapaata oloa maapallon laitamilla!

 

P_20140510_205248

Kiti

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Arja 04/11/2014 21:02

    Hauska lukea lapsiperheen reppureissaamisesta! Itselläni ei lapsia ole enkä tiedä tuleeko edes, mutta kun iän myötä reissuinnostus vaan kasvaa, on mukava lukea ettei sen tarvitse lapsiinkaan loppua (tai ettei välttämättä tarvitse siirtyä pakettimatkoihin ja all inclusive -lomiin). 🙂

    • Vastaa kitigo 08/11/2014 15:21

      niimpä! onhan se lapsenkin etuoikeus, että pääsee tutustumaan eri kulttuureihin ja maihin jo varhasessa vaiheessa! ite en kyllä lähtis noihin pakettimatkaratkaisuihin vaikka maksettais 😉

    Jätä vastaus